100% Texelse garnaal

Dagvers gepeld aan de Waddenkust. De grijze garnalen, ook wel bekend als Hollandse garnalen, worden door de TX65 gevangen in de Noordzee en Waddenzee. Vervolgens aan boord gekookt en gelost in de haven van Lauwersoog. Direct na de vangst worden de garnalen aan de wal gepeld.

We laten de garnalen in eigen beheer pellen bij Telson B.V., door de gebroeders Kant, een kleinschalig pelbedrijf in Leens. Het machinaal pellen van garnalen is uitzonderlijk want 98 procent van de garnalen worden met de hand gepeld in Marokko. Vervolgens worden de garnalen verpakt en voorzien van een etiket met het logo van de 100% Texelse garnaal en vervolgen hun weg naar Texel of één van de verkooppunten. Met deze A-kwaliteit garnalen onderscheiden wij ons met een vers, eerlijk en ambachtelijk product. Dat zie en proef je!

100% (H)EERLIJK

De Texelse garnaal is ultiem vers en de kleur en smaak is puur natuur, omdat we maar heel weinig conserveringsmiddelen hoeven toe te voegen. De keten is kort, de garnalen liggen 1 tot 2 dagen na de vangst in de winkel.

De Texelse garnaal smaakt van nature zeer zilt. Daar hoeft voor de liefhebber niets aan toegevoegd te worden. Het product leent zich voor de lekkerste gerechten en hapjes voor bij de lunch, diner of borrel. Kijk voor verrassende en zilte recepten met garnaal op visrecepten.

Seizoen
De Texelse garnaal is het hele jaar verkrijgbaar, mits de weersomstandigheden het toestaan om uit te varen met de garnalenkotter en de garnaal zich laat vangen. Het is en blijft een natuurproduct.

Uiterlijk 
De ongepelde garnaal is grijsbruin van kleur en de maximale lengte is 8 cm.

Smaak 
Een zilte smaak en een stevige structuur.

Voedingswaarden 
Per 100 gram onbereid:
♣ 378 kJ
♣ 90 kCal
♣ 2 g vet
♣ 18 g eiwit

Bron: visrecepten