Hoera! Tweede bij de verkiezing ‘Held van de Smaak’

Goed nieuws! Een tijdje geleden werden wij met onze Texelse garnalen genomineerd voor de verkiezing ‘Held van de Smaak’ van Noord-Holland. Op 6 augustus werden de winnaars bekendgemaakt: wij zijn tweede geworden!

Het thema van de verkiezing (die overigens ook landelijk wordt gehouden) is dit jaar ‘verantwoord gevangen vis-, schelp-,  en schaaldieren’. Het was een nek- aan nekrace, maar uiteindelijk verloren wij nipt van Visserijbedrijf Rekelhof uit Kudelstraat.

Passie voor pure smaak
De jury, geleid door Gerrit Kraak van de Nederlandse Vissersbond, was zeer te spreken over onze hele keten. Onze keten is kort. Van de vangst tot en met het pellen en de verkoop van de garnalen: we doen het allemaal in eigen beheer. Ook de ambachtelijke aanpak van ons bedrijf en het feit dat elk stukje van de garnaal wordt verwerkt en er nauwelijks sprake is van verspilling scoorden punten. Tot slot sprak onze passie voor de pure smaak van de garnalen de jury erg aan.

Wij zijn erg blij dat wij tweede zijn geworden tijdens deze verkiezen. Wij feliciteren Visserijbedrijf Rekelhof met hun eerste plaats en wensen hun veel succes bij de landelijke verkiezing.