Blog

10 jun 2016 - HANOS special juni 2016
Als bijlage van de HANOS Courant 12 verscheen de HANOS special vis- schaal- en schelpdieren deze week. Lees verder...
14 mrt 2016 - Hoe bereid je een smaakvolle garnalenkroket?
Een ware smaaksensatie in je mond, dat is de garnalenkroket van onze Zuiderburen. Zij zijn een ster in het bereiden van een heerlijke garnalenkroket. Benieuwd hoe je dit zelf kunt ervaren? Lees dan het artikel, verschenen in Zeehengelsport, en je kunt aan de slag met het bereiden van deze overheerlijke garnalenkroket. Lees verder...
19 jan 2016 - Cooltech Slurry IJsmachine
De TX-65 heeft sinds afgelopen zomer een Cooltech Slurry ijsmachine aan boord. Dankzij deze machine kunnen de garnalen direct na het koken weer gekoeld worden tot 0 ºC. Lees verder...
17 aug 2015 - Wedstrijd garnalen pellen!
Ben jij een super snelle garnalenpeller? Laat je kunsten zien tijdens de eerste Texelse garnalenpelwedstrijd! Op donderdag 20 augustus wordt dit smakelijke evenement georganiseerd voor iedereen die garnalen kan pellen. Het maakt niet uit of je een ervaren visser bent of een beginner: iedereen mag en kan meedoen. Lees verder...
17 aug 2015 - Hoera! Tweede bij de verkiezing ‘Held van de Smaak’
Goed nieuws! Een tijdje geleden werden wij met onze Texelse garnalen genomineerd voor de verkiezing ‘Held van de Smaak’ van Noord-Holland. Op 6 augustus werden de winnaars bekendgemaakt: wij zijn tweede geworden! Lees verder...
07 feb 2014 - TX65 in het Klokhuis
Bart gaat mee met de Texel 65, een garnalenkotter. Hoe weet schipper Erik waar hij die garnalen moet vangen? De 'klossenpees' blijkt onmisbaar bij het garnalennet. Erik geeft een korte cursus garnalenpellen maar veel garnalen worden inmiddels met de pelmachine gepeld. Bart volgt de garnalen tot ze in het bakje in de supermarkt liggen. Lees verder...
07 nov 2013 - Hollandse garnalen -Neerlands trots
De Hollandse garnaal komt rechtstreeks uit de Noordzee en wordt wereldwijd geëxporteerd. Met recht kunnen we deze garnaal Neerlands trots noemen. Maar hoe komen de garnalen bij de hotels terecht? Vierde generatie Van der Valk Steven Zeeuw van der Laan en Jan Broeks hebben samen met Valk Magazine dit proces van dichtbij gezien. Lees verder...
07 aug 2013 - TX-65 in de Saisonnier
Erik Kalf, de schipper van de Texel-65, zegt: “Ik vis sinds 1988 met veel plezier, iedere week weer. Het zit in de familie. Mijn vader is ook altijd visser geweest net als de vader van mijn vrouw Anita, die later een viswinkel opende. Lees verder...
25 jun 2013 - Het Klokhuis: een dagje mee met visser Erik Kalf
DE WADDENZEE Hoe komt het dat net gevangen Hollandse garnalen grijs en recht zijn, en in de winkel roze en krom? Altijd al willen weten hoe garnalen worden gevangen en gepeld? De bemanning van de TX-65 werd voor een dagje uitgebreid met de crew van televisieprogramma Het Klokhuis. Lees verder...